MAKARON (KONJAC TYPU NOODLE SPAGHETTI) BEZGLUTENOWY BIO 385 g - BETTER THAN FOODS
KONJAC SPAGHETTI GLUTEN FREE ORGANIC 385 g - BETTER THAN FOODS
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
786471696187
Masa netto (g)
385
Objętość brutto (ml)
756
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
20 szt
Waga brutto
0,41 kg
BETTER
OPIS PRODUKTU

SKŁADNIKI
woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Makaron spaghetti konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana jest w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 4 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkowano w zakładzie przetwarzającym soję, owies i siarczyny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Sposób przygotowania I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania II : Gotować minutę, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.                                                        
Sposób przygotowania III : Smażyć przez minutę na patelni, dodać do ulubionej potrawy.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2 dni

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
KRAJ PRODUCENTA: Wielka Brytania

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.