MAKARON (KUKURYDZA + GROSZEK + SOCZEWICA) MUSZELKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - FABIJAŃSCY (FABISIAKI)
GLUTEN - FREE PASTA (CORN + PEAS + LENTILS) ORGANIC 250 g - FABIJAŃSCY
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5902811254977
Masa netto (g)
250
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
8 szt
Waga brutto
0,26 kg
FABIJAŃSCY
OPIS PRODUKTU

SKŁADNIKI
mąka kukurydziana* 40 %, mąka z czerwonej soczewicy* 30 %, mąka z zielonego groszku* 30 %, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Makaron wytworzony z surowców pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych oraz wody źródlanej ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Edycja przeznaczona dla dzieci.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1501 kJ / 357 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 65 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 8,8 g
Białko: 16 g
Sól: 0,01 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, aby makaron podczas gotowania pływał swobodnie (4 -5 litrów). Osól i jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać procesu gotowania. Po wsypaniu całej porcji zamieszaj i gotuj do miękkości 7 minut., al dente 5 minut (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.  

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
PRODUCENT (marka): FABIJAŃSCY (makarony)
KRAJ PRODUCENTA: Polska

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.