SKŁADNIKI
95 % mąka kukurydziana*, 5 % mąka ryżowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron w kształcie mini rurek to świetna alternatywa dla niejadków, ma doskonałą konsystencję i sprężystość. Można dodać go do zupy lub podać po prostu ugotowany na talerzu.
Produkt odpowiedni dla dzieci powyżej 3 roku życia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 litr wody na 100 g makaronu. Dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek oraz 10 g soli. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. Gotować 2 - 3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1489 kJ/351 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 2,8 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 6,8 g
Sól: 0,005 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu