MAKARON (KUKURYDZIANO - RYŻOWY) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - ALCE NERO
GLUTEN FREE SPAGHETTI BIO 250 g - ALCE NERO
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy
8009004811522
Masa netto (g)
250
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
12 szt
Waga brutto
0,27 kg
ALCE
OPIS PRODUKTU

SKŁADNIKI
mąka kukurydziana* (80%), mąka ryżowa* (20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 8/10 min.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1499 kJ / 353 kcal
Tłuszcz - 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 77 g
w tym cukry - 2 g
Błonnik - 1 g
Białko - 7 g
Sól - 0,05 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać łubin oraz soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
Kraj Producenta: Włochy
Termin przydatności (w dniu dostawy do Bio Planet): 360

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogę jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.