MAKARON (KUKURYDZIANO - RYŻOWY) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g - PASTA NATURA
ORGANIC GLUTEN FREE CORN AND RICE PASTA TAGLIATELLE 250 g - PASTA NATURA
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
8050534149890
Masa netto (g)
250
Masa brutto (kg)
0,598
Objętość brutto (ml)
230
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,6 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
95 % mąka kukurydziana*, 5 % mąka ryżowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Tagliatelle są ważnym składnikiem wielu potraw kuchni włoskiej szczególnie w tradycji regionu Emilia Romania. Stanowią doskonałą podstawę do ciężkich sosów, najczęściej na bazie mięsa, RYB, śmietany. Niezastąpiony dodatek do sosu Bolognese.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 8 - 10 minut (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1489 kJ/351 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 3,4 g
Białko: 8,5 g
Sól: 0,008 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
KRAJ PRODUCENTA: Włochy
Kategorie: Makarony \ bezglutenowe

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.