SKŁADNIKI
mąka kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na litr wody) przez 9-10 minut od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1528 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 0,6 g
Białko: 8,5 g
Sól: 0,015 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 ℃ i wilgotności względnej do 70 %. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.