SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ* typ 630. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (250 g makaronu na 3 litry wody) przez 7-8 minut, od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju lub masło.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1527 kJ/360 kcal
Tłuszcz - 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 74 g
w tym cukry - 3,1 g
Błonnik - 3,3 g
Białko - 11 g
Sól - <0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i jaja.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać z dala od ciepła, w suchym miejscu.