SKŁADNIKI 
ekologiczna mąka ryżowa pełnoziarnista.
OPIS
Makaron wyprodukowany z mąki ryżowej. Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości składnika oraz nowoczesnej technologii produkcji, makaron zachowuje sprężystość, kształt i kolor podczas gotowania.
Makaron doskonale łączy się z sosami, np. kremowymi, lekkimi, z małymi kawałkami mięsa i warzyw. Idealnie smakuje z sosem bolońskim i parmezanem. Spróbuj go także w połączeniu z sosami i innymi produktami pomidorowymi.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do garnka wlać 1 l wody na 100 g makaronu i dodać łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać sól około 10 g grubej soli. Dodać makaron do wrzącej wody i gotować przez 7 - 8 minut. Odcedzić makaron i doprawić według uznania. 
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1579 kJ/373 kcal 
Tłuszcz: 2,9 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g 
Węglowodany: 77 g 
w tym cukry: 0,8 g 
Błonnik 3,5 g 
Białko: 7,9 g 
Sól: 0,02 g 
 
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ. 
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.