SKŁADNIKI
semolina (mąka z PSZENICY durum), warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma.
OPIS
Makaron w kształcie muszli. Idealny do nadziewania, lekkich sosów i sałatek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 12 minut, al dente 10 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g UGOTOWANEGO PRODUKTU
Wartość energetyczna: 773 kJ/182 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 36 g
w tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 6,9 g
Sól: 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA, SOJĘ i seler.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.