SKŁADNIKI
semolina (mąka z PSZENICY durum).
OPIS
Makaron rzemieślniczy, tłoczony na matrycach z brązu o chropowatej powierzchni zapewniającej idealne przyleganie sosów.
Idealny do nadziewania, pesto i lekkich sosów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 12 minut, al dente 10 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g ugotowanego produktu
Wartość energetyczna: 616 kJ / 145 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 29 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 1,6 g
Białko: 5,0 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.