NOWOŚĆ
MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) SPAGHETTI BIO 500 g - BIO ZENTRALE
ORGANIC PASTA FROM DURUM WHOLE WHEAT SEMOLINA SPAGHETTI 500 g - BIO ZENTRALE
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
4005009107510
Masa netto (g)
500
Masa brutto (kg)
0,524
Objętość brutto (ml)
304
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
12 szt
Masa brutto (kg)
0,52 kg
BIO
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
Semolina pełnoziarnista z PSZENICY durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na 1 litr wody) przez 7-8 minut, od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju lub masło.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1506 kJ/356 kcal
Tłuszcz - 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 68 g
w tym cukry - 3,4 g
Błonnik - 8,3 g
Białko - 12 g
Sól - <0,01 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i jaja.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Włochy
KRAJ PRODUCENTA: Niemcy

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.