MAKARON (Z CIECIERZYCY) ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI
ORGANIC CHICKPEA PASTA 250 g - BARTOLINI
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5901902003678
Masa netto (g)
250
Masa brutto (kg)
0,320
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
10 szt
Masa brutto (kg)
0,32 kg
BARTOLINI
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
100 % mąka z ciecierzycy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Wysoka zawartość białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.
Źródło miedzi i manganu. Miedź i mangan pomagają w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Źródło błonnika, żelaza i fosforu. Żelazo i fosfor przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Zalecana porcja produktu do spożycia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 100 g.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 6 minut, al. dente 4 minuty (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1539 kJ/366 kcal
Tłuszcz: 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 51 g
w tym cukry: 10 g
Błonnik: 13 g
Białko: 18 g
Sól: 0,01 g

Zawartość składników w 100 g produktu po ugotowaniu
Żelazo: 2,4 mg (17 %*)
Mangan: 1,5 mg (75 %*)
Miedź: 0,3 mg (30 %*)
Fosfor: 129 mg (18 %*)

%* dziennej referencyjnej wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN i JAJA.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT (marka): BARTOLINI (makarony)
KRAJ PRODUCENTA: Polska
Kategorie: Makarony \ bezglutenowe

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.