MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ I RYŻU) PACCHERI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - PASTA NATURA
GLUTEN FREE RED LENTIL AND RICE PASTA PACCHERI ORGANIC 250 g - PASTA NATURA
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
8050534148770
Masa netto (g)
250
Masa brutto (kg)
0,265
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,27 kg
PASTA
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
mąka z soczewicy czerwonej* 50 %, mąka ryżowa pełnozianista* 50 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Idealny jako baza do potraw kuchni włoskiej. Żródło błonnika pokarmowego i białka.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do garnka wlać 1 L wody na 100 g makaronu i dodać łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać sól około 10 g grubej soli. Dodać makaron do wrzącej wody i gotować przez 9 - 10 minut. Odcedzić makaron i doprawić według uznania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 1410 kJ/333 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Weglowodany: 62 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 4,3 g
Białko: 15 g
Sól: 0,02 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
KRAJ PRODUCENTA: Włochy
Kategorie: Makarony \ bezglutenowe

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.