MAKARON (ŻYTNI RAZOWY) MUSZLA BIO 400 g - BARTOLINI
ORGANIC PASTA (RYE WHOLE GRAIN) 400 g - BARTOLINI
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5901902003807
Masa netto (g)
400
Masa brutto (kg)
0,402
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
10 szt
Masa brutto (kg)
0,4 kg
BARTOLINI
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
mąka ŻYTNIA razowa typ 2000* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Makaron żytni produkowany z niskoprzetworzonej mąki żytniej mielonej na kamiennych żarnach. Posiada wysoką zawartość błonnika i jest źródłem składników mineralnych takich jak: fosfor i mangan, które przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomagają w utrzymaniu prawidłowego stanu kości.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1420 kJ / 337 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 63 g
w tym cukry: 6,8g
Błonnik: 16 g
Białko: 9,1 g
Sól: 0,01 g
Fosfor: 129 mg (18 %)**
Mangan: 1,41 mg (71 %)**
[** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)]

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 8 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać JAJA.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
PRODUCENT (marka): BARTOLINI (makarony)
KRAJ PRODUCENTA: Polska

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.