SKŁADNIKI
woda, napój SOJOWY* 18 % (woda, SOJA *3,6 %), olej rzepakowy* 17 %, olej kokosowy* 15 %, mąka ryżowa*, cukier trzcinowy*, sól, ekstrakt z wanilii*, substancja zagęszczająca: agar. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Wegański SER mascarpone na bazie napoju sojowego.
Bardzo gęsty, kremowy. Idealnie się ubija, łączy z innymi dodatkami. Może być stosowany wszędzie tam, gdzie potrzebny jest roślinny zamiennik sera. Doskonały do przygotowania kremów cukierniczych czy wegańskiego „tiramisu”.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1391 kJ/337 kcal
Tłuszcz: 34 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g
Węglowodany: 6,2 g
w tym cukry: 1,5 g
Błonnik: <0,5 g
Białko: 1,6 g
Sól: 0,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C