MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA KETO 310 g - PIĘĆ PRZEMIAN
GLUTEN FREE MIXTURE FOR BAKING ROLLS (KETO) 310 g - PIĘĆ PRZEMIAN
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5902837810874
Masa netto (g)
310
Masa brutto (kg)
0,323
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
20 szt
Masa brutto (kg)
0,32 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
mąka MIGDAŁOWA, mąka kokosowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól kłodawska, drożdże.

OPIS
Bezglutenowa mieszanka do wypieku bułek. Opakowanie wystarcza na około 9 bułek.
Idealna w diecie ketogenicznej.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość torebki wsyp do miski
2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej wody (max. 40 stopni Celsjusza). Starannie wyrób ciasto
3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30 - 40 stopni Celsjusza) na około 60 min. do wyrośnięcia
4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach
5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową
6. Włóż do piekarnika
7. Nastaw na 180 stopni Celsjusza i piecz 60 minut
8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1341 kJ/324 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g
Węglowodany: 9,5 g
w tym cukry: 3,9 g
Białko: 13 g
Sól: 2,3 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.