MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BAUCK HOF
ORGANIC GLUTEN FREE MIX FOR BAKING ROLL 500 g - BAUCK HOF
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
4015637009001
Masa netto (g)
500
Masa brutto (kg)
0,565
Objętość brutto (ml)
900
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,57 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
mąka OWSIANA* (bezglutenowa) (27 %), skrobia kukurydziana*, mąka jaglana pełnoziarnista*, mąka ryżowa*, zakwas z quinoa w proszku* (mąka z quinoa*, mąka ryżowa*), skrobia z tapioki*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, sól morska, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winiany potasu, skrobia kukurydziana*), łupiny nasion babki jajowatej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Mieszanka do wypieku bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 10 bułek.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół.
2. Mieszankę wymieszać z 400 ml letniej wody, 2 łyżkami octu winnego, 2 łyżkami oleju za pomocą trzepaczki lub miksera ręcznego.
3. Ciasto uformować zwilżonymi dłońmi i podzielić na 10 kawałków.
4. Kawałki ciasta uformować na kształt okrągłych bułek i obsypać dodatkami według uznania.
5. Następnie położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i docisnąć na szerokość kciuka, aby dobrze wyrosły w piekarniku.
6. Piec przez 35 min.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1472 kJ/348 kcal
Tłuszcz - 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 72 g
w tym cukry - 0,6 g
Błonnik - 4,2 g
Białko - 6,6 g
Sól - 2,1 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, ORZECHY, nasiona SEZAMU.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.