MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA KLASYCZNA BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA BIO 420 g - PIĘĆ PRZEMIAN
ORGANIC GLUTEN - FREE BREAD MIX 420 g - PIĘĆ PRZEMIAN
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5902837810775
Masa netto (g)
420
Masa brutto (kg)
0,430
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
20 szt
Masa brutto (kg)
0,43 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
płatki OWSIANE* bezglutenowe, mąka OWSIANA* bezglutenowa, mąka z ryżu brązowego*, łuska babki jajowatej*, siemię lniane brązowe*, nasiona chia* - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzać piekarnik do 190 °C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmarować olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami OWSIANYmi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsypać mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewać 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszać ciasto i przełożyć do brytfanki i wsadzić do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjąć z brytfanki i zawinąć w szmatkę. Odstawić do ostygnięcia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1369 kJ/327 kcal
Tłuszcz: 8,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 18 g
Białko: 12 g
Sól: 2,1 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.