SKŁADNIKI
płatki OWSIANE pełnoziarniste bezglutenowe*, nasiona dyni*, nasiona słonecznika*, mielone siemię lniane*, NASIONA SEZAMU*, siemię lniane*, nasiona chia - szałwia hiszpańska (Salvia hispanica)*, płatki jaglane pełnoziarniste*, mielone łuski babki jajowatej*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mieszanka na chleb zmieniający życie Wunderbrod - to skandynawska (norweska) receptura na chleb stworzona przez pastora Eastona Marks`a – który opiera się na pozytywnych doświadczeniach z płatkami owsianymi norweskich poszukiwaczy przygód i narciarzy. Opracował on i udoskonalił mieszankę na ten chleb w ścisłej współpracy z czołowymi norweskimi sportowcami i aktywną rodziną sportową. W swojej książce Levekraft, Marks wyjaśnia swoje holistyczne podejście do sportowców, polegające na poprawie szybkości i wytrzymałości poprzez powolny trening połączony z przyjemnością wolno pieczonego chleba owsianego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania zalać 550 ml wrzącej wody i wymieszać. Pozostawić do nasączenia na 20 minut, następnie uformować chleb i położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub włożyć do foremki. Piec w uprzednio nagrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku przez 70 minut (górna i dolna grzałka).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1949 kJ/468 kcal
Tłuszcz: 28 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g
Węglowodany: 29 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 13 g
Białko: 20 g
Sól: 1,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, SOJĘ, GORCZYCĘ i łubin.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.