MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z PESTKAMI DYNI BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN
GLUTEN FREE MIXTURE FOR BAKING BREAD WITH PUMPKIN SEEDS 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5902837810232
Masa netto (g)
500
Masa brutto (kg)
0,512
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
20 szt
Masa brutto (kg)
0,51 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
mąka OWSIANA bezglutenowa, płatki OWSIANE bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13 %, mąka teff, płatki teff, siemię lniane, nasiona chia - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska.

OPIS
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzej piekarnik (góra - dół) do 190 stopni Celsjusza
2. Brytfankę (małą keksowkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym
3. Wsyp mieszankę do miski
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny
6. Po upieczeniu wyjmij chleb z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1559 kJ/373 kcal
Tłuszcz - 15 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,4 g
Węglowodany - 39 g
w tym cukry - 1,7 g
Białko - 16 g
Sól - 1,7 g

INFORMACJA ALLERGENNA
Może zawierać orzechy.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.