MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTEK MAŚLANYCH BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA KETO 365 g - PIĘĆ PRZEMIAN
GLUTEN FREE MIXTURE FOR BAKING CAKES (KETO) 365 g - PIĘĆ PRZEMIAN
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5902837811420
Masa netto (g)
365
Masa brutto (kg)
0,385
Objętość brutto (ml)
878
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
24 szt
Masa brutto (kg)
0,39 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
mąka MIGDAŁOWA, erytrytol (substancja słodząca), mąka kokosowa, inulina, cynamon cejloński, sól kłodawska.

OPIS
Opakowanie wystarcza na 35 ciastek maślanych.
Zawiera substancję słodzącą.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Przesyp mieszankę do miski
2. Dodaj 1 jajko i 100 g roztopionego, przestudzonego masła
3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami
4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Ciastka można też formować w rękach
5. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
6. Piecz przez 12 - 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produtu przygotowanego według przepisu
Wartość energetyczna - 2202 kJ/526 kcal
Tłuszcz - 40 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 15 g
Węglowodany - 24 g
w tym cukry - 2,3 g
alkohole wielowodorotlenowe - 30 g
Białko - 11 g
Sól - 0,3 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.

UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.