MIESZANKA NA CIASTO KAKAOWE BIO 425 g - AMYLON
ORGANIC COCOA CAKE MIX 425 g - AMYLON
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
8594006667579
Masa netto (g)
425
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
8 szt
Waga brutto
0,49 kg
AMYLON
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
mąka PSZENNA pełnoziarnista* 66 %, cukier trzcinowy*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* (3,5%), substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Mieszanka na ciasto kakaowe w proszku.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1476 kJ/349 kcal
Tłuszcz: 1,7 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g;
Węglowodany: 70 g;
w tym cukry: 29 g;
Białko: 9,3 g
Sól: 0,47 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1.Zawartość torebki wsypać do miski, dodać 200-250 ml zimnej wody, a następnie dokładnie wymieszać.
2.Dodać 180 g startych jabłek, 1 łyżkę nasion chia i wymieszać z ciastem.
WSKAZÓWKA: do ciasta można dodać również rodzynki, ORZECHY, albo MIGDAŁY.
3.Tak przygotowane uprzednio ciasto równomiernie wyłożyć na blasze do pieczenia (20x30 cm), uprzednio natłuszczonej i posypanej mąką.
4.Piec w nagrzanym piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 160-170 stopni Celsjusza.
Po wystudzeniu ciasto można posmarować dżemem, polać lukrem lub posypać prażonymi migdałami.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
KRAJ PRODUCENTA: Czechy

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.