MIESZANKA NA CIASTO NA PIZZĘ BIO 250 g - AMYLON
WHOLEGRAIN DOUGH ON PIZZA ORGANIC 250 g - AMYLON
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
8594006667111
Masa netto (g)
250
Objętość brutto (ml)
819
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
10 szt
Waga brutto
0,3 kg
AMYLON
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
mąka PSZENNA pełnoziarnista* 91 %, substancje spulchniające* (winiany potasu, węglany sodu), sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Gotowa mieszanka na pizzę w proszku.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna: 1584 kJ/375 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 0,4 g
Białko: 13 g
Sól: 1,82 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość torebki wsypać do miski, wlać 150 ml zimej wody i wyrobić ciasto. Odstawić na ok. 5 minut, do wyrośnięcia. Ciasto wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia.
Rękami posypanymi mąką rozprowadzić ciasto na placek, a następnie położyć na nim według uznania sos pomidorowy, plastry szynki, warzywa, ser itd.
Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 15-25 min.
Przy pieczeniu należy wziąć pod uwagę wcześniejsze doświadczenia ze swoim piekarnikiem.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
KRAJ PRODUCENTA: Czechy

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.