SKŁADNIKI
mielona ciecierzyca*, mąka z ciecierzycy*, sól, kminek*, pietruszka*, czosnek*, kolendra*, biały pieprz*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na 16 falafeli: Mieszankę zalać 250 ml wrzącej wody i pozostawić na 15 minut do napęcznienia. Masę dobrze wymieszać i wilgotnymi dłońmi uformować kulki wielkości łyżeczki do herbaty. Smażyć na głębokim oleju do uzyskania złocistobrązowego koloru.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1414 kJ/336 kcal
Tłuszcz: 5,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 43 g
w tym cukry: 2,6 g
Błonnik: 15 g
Białko: 18 g
Sól: 2,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, SOJĘ, GORCZYCĘ, ŁUBIN, SELER i nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.