SKŁADNIKI
teksturowana mąka SOJOWA (kawałki), mąka OWSIANA bezglutenowa, mąka ziemniaczana, grzyby [pieczarka (6,8 %), podgrzybek (3,8 %)], ekstrakty drożdżowe, pomidor mielony, płatki drożdżowe, cebula suszona, inulina (błonnik z cykorii), czosnek suszony (0,8 %), sól himalajska, łuska babki jajowatej, pieprz czarny (0,4 %), zioła (0,4 %) [bazylia, oregano, tymianek, cząber, majeranek, rozmaryn], LactoSpore® (Bacillus coagulans MTCC 5856)
OPIS
Przepyszna mieszanka na gulasz z grzybami i zamiennikiem mięsa w kawałkach.
Stew Mix jest roślinny, bogaty w białko i błonnik, wzbogacony kulturami bakterii LactoSpore® i gotowy w zaledwie 10 minut!
LactoSpore® to tworzący przetrwalniki szczep bakterii Bacillus coagulans, który jest odporny na ekstremalne warunki, m.in. na wysokie temperatury i kwasy żołądkowe.
Dawka kultur bakterii w produkcie odpowiada rekomendowanej dawce kultur dla 500 g jogurtu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wsyp zawartość opakowania do garnka. Dolej 3 szklanki (750 ml) wody, łyżkę (15 ml) oleju, wymieszaj i odstaw na 5 minut.
Umieść garnek na ogniu, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 2 minuty. Twój gulasz jest gotowy.
Podawaj z ziemniakami, kaszą, kluskami, warzywami itp.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1381 kJ / 328 kcal
Tłuszcz: 5,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 33 g
w tym cukry: 4,9 g
Błonnik: 13 g
Białko: 31 g
Sól: 3,2 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GORCZYCĘ, SELER, NASIONA SEZAMU, orzechy
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu