NOWOŚĆ
MIESZANKA NA MUFFINY CZEKOLADOWE BEZGLUTENOWE 500 g - GRANO
GLUTEN-FREE CHOCOLATE MUFFINS BAKING MIX 500 g - GRANO
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5902560390643
Masa netto (g)
500
Masa brutto (kg)
0,554
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Ilość w opakowaniu zbiorczym
10 szt
Masa brutto (kg)
0,55 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
cukier, mąka ryżowa, skrobia modyfikowana z manioku (tapioka), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, mąka ziemniaczana, proszek do pieczenia, emulgator: mono-diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym, aromat, sól, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa.

OPIS
Mieszanka piekarnicza bezglutenowa do wypieku czekoladowych muffin jest to produkt otrzymany w wyniku zmieszania w mieszalniku półproduktów w określonych recepturą proporcjach.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotuj: 90 ml wody, 3 łyżki oleju, 4 jajka, foremki
• Suchą mieszankę przesyp do wysokiej miski i dokładnie ją przemieszaj,
• Dodaj do masy 90 ml wody, 4 jajka, 3 łyżki oleju i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji,
• Wypełnij foremkę masą do ¾ wysokości,
• Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C z funkcją termoobiegu na około 13 minut (do suchego patyczka)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1550 kJ / 366 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 83 g
w tym cukry: 40 g
Błonnik: 3,7 g
Białko: 3,5 g
Sól: 0,4 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.