MIESZANKA NA MUFFINY CZEKOLADOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM BEZGLUTENOWA 310 g - CELIKO
GLUTEN FREE CHOCOLATE MUFFIN MIX WITH CUSTARD CREAM 310 g - CELIKO
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5900038001107
Masa netto (g)
310
Masa brutto (kg)
0,380
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
5 szt
Masa brutto (kg)
0,38 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
Składniki muffinów:  cukier, skrobia z tapioki modyfikowana, mąka ryżowa, czekolada w proszku 16,5 % (cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu min. 32 %), skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, błonnik kakaowy, difosforany: regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca.
Składniki kremu budyniowego: cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, MLEKO pełne w proszku, MAŚLANKA w proszku, glukoza, sól, barwniki: karoteny, aromat.

OPIS
Koncentrat ciasta w proszku na bezglutenowe muffiny czekoladowe z kremem budyniowym.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym:
Ciasto:
- 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g
- 2 jaja
- 100 ml oleju
- 40 ml wody
Krem budyniowy:
- 30 g koncentratu kremu budyniowego
- 100 ml wody
Wykonanie:
- Koncentrat kremu wsypać do wysokiego naczynia i wlać wodę. Ubijać mikserem ok. 3 min., aż konsystencja będzie gęsta. Odstawić na 2-3 min.
- Zawartość torebki z koncentratem ciasta wsypać do naczynia, dodać JAJA, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodaj olej. Całość wyrabiaj mikserem ok. 3 min.
- Następnie 3/4 masy równomiernie rozłożyć łyżką do 12 foremek. Rozłożyć krem i przykryć pozostałą masą. Wstawić ciasto do nagrzanego do temp. 180 st. C piekarnika i piec przez 15 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.

Ciastka czekoladowe z kremem budyniowym i malinami:
Ciasto:
- 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g
- 2 jaja
- 100 ml oleju
- 40 ml wody
Krem budyniowy:
- 30 g koncentratu kremu budyniowego
- 100 ml wody
- 1 łyżeczka kakao Celiko
- Maliny świeże lub liofilizowane FRUPP
Wykonanie:
- Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać JAJA, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 min.
- Następnie ciasto wylać na blachę o wymiarach 22x32 cm i wstawić do nagrzanego do temp. 180 st C piekarnika i piec 15 min.
Wyjąć i ostudzić na kratce.
- Zawartość torebki z kremem i 1 łyżeczkę kakao wsypać do 100 ml MLEKA i ubijać mikserem 3 min. Odstawić na 2 min. Następnie do budyniu dodać porcjami miękkie MASŁO, nadal ubijać aż masa stanie się gęsta i puszysta.
- Upieczone ciasto wyjąć z blachy. Szklanką wyciąć kółka z ciasta. Na każde ciasto nałożyć krem budyniowy i maliny.
- Pozostałe ciasto rozkruszyć i posypać nim gotowe ciastka.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g WYROBU GOTOWEGO
Wartość energetyczna: 1404 kJ / 336 kcal
Tłuszcz: 18 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 40 g
w tym cukry: 20 g
Błonnik: 1,3 g
Białko: 3,5 g
Sól: 0,62 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać: soję i jej pochodne. 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.