MIESZANKA NA NALEŚNIKI BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 250 g - PIĘĆ PRZEMIAN
GLUTEN FREE PANCAKES MIX 250 g - PIĘĆ PRZEMIAN
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5902837810300
Masa netto (g)
250
Masa brutto (kg)
0,270
Objętość brutto (ml)
878
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
24 szt
Masa brutto (kg)
0,27 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
mąka ryżowa pełnoziarnista, mąka OWSIANA bezglutenowa, maranta trzcinowa, tapioka, ksylitol (substancja słodząca), sól kłodawska, kurkuma, kardamon.

OPIS
Upiecze Ci się! Naleśniki to produkt bez glutenu, cukru, kukurydzy i zbędnych ulepszaczy. Nasza mieszanka zawiera tylko 1,7 g cukrów prostych na 100 g produktu.
Zawiera substancję słodzącą. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj 500 ml płynu (może być MLEKO, napój roślinny lub woda) i 1 jajko.
2. Dokładnie wymieszaj (możesz użyć blendera, miksera albo trzepaczki) i odstaw na 10 minut.
3. Smaż na niewielkiej ilości tłuszczu (najlepszy będzie olej kokosowy lub MASŁO klarowane), z dwóch stron na złoty kolor.
Naleśniki można przygotować również na sposób wegański (bez jajka). Doskonale smakują zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi dodatkami.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu gotowego*
Wartość energetyczna: 548 kJ/131 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 24 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 3,8 g
Sól: 0,5 g
* wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 250 ml MLEKA 2 %, 250 ml wody i 1 jajka.

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać orzechy.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.