SKŁADNIKI
marchew*, kalafior*, por*, grzyby*, kiełki fasoli mung* (10 %), cebula*, zielona fasola*, czerwona i zielona papryka* (w zmiennych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Patelnia: rozgrzać 2 łyżki oleju roślinnego na patelni, dodać mieszankę warzywną i smażyć ok. 6-8 minut na średnim ogniu, mieszając co jakiś czas.
Wok: rozgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego w woku, dodać mieszankę warzywną, podgrzewać przez 6-8 minut. Podawać z ryżem lub makaronem azjatyckim.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 123 kJ/29 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 3,4 g
w tym cukry: 3 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 2,0 g
Sól: 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWANIA
Przechowywać w temperaturze - 18°C. Raz rozmrożony nie zamrażać ponownie.