SKŁADNIKI
ekologiczne MLEKO krowie pełne A2, nienormalizowane, pasteryzowane, zawartość tłuszczu > 3,5 %.
OPIS
MLEKO, z którego wytwarzamy Juchowski nabiał pozyskujemy od krów z własnego stada, o genotypie A2A2, czyli pierwotnym, prastarym, niezmutowany genotypie. Nasze krowy żyją w biodynamicznym gospodarstwie ekologicznym, w godnych warunkach, w zgodzie z naturą. Latem pasą się na juchowskich, czystych biologicznie łąkach, wolnych od herbi i pestycydów. Zimą zaś przebywają w nowoczesnych, czystych i przestrzennych oborach zajadając Juchowskie siano.
Dobrostan naszych krów przekłada się na jakość pozyskiwanego od nich MLEKA oraz na produkty, które z niego powstają. Wszystkie Juchowskie, mleczne specjały wytwarzamy z MLEKA A2. Tworzymy z pasją, w sposób rzemieślniczy, zawsze z poszanowaniem ludzi, zwierząt oraz ziemi.
Produkty z MLEKA A2 zalecane są:
• dla alergików i osób z nietolerancją pokarmową
• dla osób cierpiących z powodu objawów żołądkowo-jelitowych
• dla osób starszych, u których występują zmiany w mikrobiocie jelitowej i układzie odpornościowym
MLEKO A2 to wyjątkowe MLEKO, które posiada w swoim składzie beta-kazeinę w wariancie A2, który uważany za najstarszy i najbardziej pierwotny wariant beta-kazeiny, dzięki czemu proces trawienia MLEKA jest łatwiejszy dla naszego organizmu (lżej strawne, mniej wzdęć).
MLEKO A2 jest korzystne dla osób cierpiących na nietolerancję mleka. Uznawane jest ono za czynnik prozdrowotny, który potencjalnie zmniejsza ryzyko pojawienia się stanu zapalnego lub reakcji alergicznej.
Beta-kazeinę zawarta w naszym MLEKU w wariancie A2 swoją budową przypomina β-kazeinę MLEKA kobiecego, w związku z czym MLEKO to może „naśladować” MLEKO matki, przyczyniając się do utrzymania optymalnego wzrostu i rozwoju dziecka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
Wartość energetyczna: 292 kJ / 70 kcal
Tłuszcz: 4,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,2 g
Węglowodany: 5 g
w tym cukry: 3 g
Białko: 2,8 g
Sól: 0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych.