SKŁADNIKI
surowy cukier trzcinowy*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* (20 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Do ciast i ciasteczek, trufli i deserów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wsypać 3-4 łyżeczki do filiżanki i zalać 250 ml zimnego lub gorącego MLEKA.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1602 kJ/378 kcal
Tłuszcz: 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 81 g
w tym cukry: 77,6 g
Białko: 4,7 g
Sól: 0,08 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA NA PORCJĘ (7 g kakao i 100 ml MLEKA)
Wartość energetyczna: 363 kJ/87 kcal
Tłuszcz: 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany: 9,7 g
w tym cukry: 9,5 g
Białko: 3,3 g
Sól: 0,12 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej