SKŁADNIKI
Olej RYBI z sardeli peruwiańskiej, standaryzowany na 30 % kwasów omega 3 TG (trójglicerydy), żelatyna wołowa, substancja wiążąca: glicerol, woda, witamina E (D-alfa tokoferol).
Składniki aktywne w porcji 4 kapsułki
olej rybi - 4000 mg
w tym 30 % kwasów Omega 3 TG (trójglicerydy) - 1200 mg
w tym EPA - 720 mg
w tym DHA - 480 mg
Witamina E - 32 mg (268 %)*
*dzienna referencyjna wartość spożycia
OPIS
Co to jest omega 3 TG?
Kwasy omega 3 to rodzina tłuszczów niezbędnych, których organizm nie jest w stanie samodzielnie wytworzyć. Wśród nich najważniejsze są dwa: EPA (kwas eikozapentaenowy) i DHA (kwas dokozaheksaenowy). Ich rola w organizmie jest kluczowa:
-wsparcie układu sercowo-naczyniowego: regularne spożywanie omega 3 pomaga utrzymać zdrowe ciśnienie krwi
-wspiera pracę serca i zapobiega odkładaniu się złego cholesterolu.
Forma TG (trójglicerydów) to naturalna postać kwasów tłuszczowych omega 3, występująca w rybach. Jest ona najlepiej przyswajalna przez organizm, co czyni suplementację bardziej skuteczną w porównaniu do innych form, takich jak estry etylowe.
ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Zalecana porcja do spożycia niezbędna do uzyskania korzystnego działania: 4 kapsułki dziennie podczas posiłku.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zróżnicowany sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią oraz działaniem promieni słonecznych.