SKŁADNIKI
ekologiczne otręby gryczane.
OPIS
Otręby to drobno zmielona okrywa oddzielona od ziarna wraz z częścią bielma.
Otręby gryczane mają wysoką zawartość błonnika i są też dobrym źródłem białka.
Można dodawać je do mąki do wypieku ciast, do owsianek śniadaniowych, placków czy smothie itp.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1436 kJ/343 kcal
Tłuszcz: 5,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 33 g
w tym cukry: 4,2 g
Błonnik: 11 g
Białko: 35 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 °C