SKŁADNIKI
ekologiczne otręby OWSIANE 100 %.
OPIS
Ekologiczne otręby OWSIANE powstają w procesie przemiału ziaren owsa, głównie zewnętrznej, najbardziej wartościowej warstwy ziarna. Polecamy jako dodatek do owsianki, musli, jogurtu i smoothie. Można je również dodać do ciasta na chleb, muffiny, naleśniki, placki i ciasteczka. Świetne jako panierka do kotletów oraz jako wartościowe spoiwo i zagęstnik do pasztetu warzywnego, zup, sosów i gulaszy. Otręby przed spożyciem zalecamy poddać krótkotrwałej obróbce cieplnej.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
Źródło białka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1193 kJ/287 kcal
Tłuszcz 4,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
Węglowodany 32 g
w tym cukry 1,0 g
Błonnik 41 g
Białko 9,5 g
Sól 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.