SKŁADNIKI
ekologiczne otręby ŻYTNIE 100 %.
OPIS
Ekologiczne otręby ŻYTNIE to produkt powstający podczas procesu przemiału ŻYTA na grys żytni. W skład otrąb wchodzi w głównej mierze zewnętrzna, najbardziej wartościowa warstwa ziarna, tj. okrywa owocowo - nasienna. Otręby mają wysoką zawartość błonnika. Doskonale smakują z przetworami mlecznymi. Polecamy również, jako dodatek do zup, sałatek i sosów. Otręby przed spożyciem zalecamy poddać krótkotrwałej obróbce cieplnej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1157 kJ/278 kcal
Tłuszcz - 4,0 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,0 g
Węglowodany - 26 g,
w tym cukry - 3,0 g
Błonnik - 39 g
Białko - 15 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.