SKŁADNIKI
ekologiczne otręby ŻYTNIE 100 %
OPIS
Ekologiczne otręby ŻYTNIE powstają w procesie przemiału ziaren ŻYTA, głównie zewnętrznej, najbardziej wartościowej warstwy ziarna. Polecamy jako dodatek do owsianki, musli, jogurtu i smoothie. Można je również dodać do ciasta na chleb, muffiny, naleśniki, placki i ciasteczka. Świetne jako panierka do kotletów oraz jako wartościowe spoiwo i zagęstnik do pasztetu warzywnego, zup, sosów i gulaszy. Otręby przed spożyciem zalecamy poddać krótkotrwałej obróbce cieplnej.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
Wysoka zawartość białka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1157 kJ/278 kcal
Tłuszcz 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g
Węglowodany 26 g
w tym cukry 3,0 g
Błonnik 39 g
Białko 15 g
Sól 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu