PASTA Z CUKINII I CIECIERZYCY Z CURRY BEZGLUTENOWA 180 g - KROKUS
GLUTEN-FREE ZUCCHINI AND CHICKPEA PASTE WITH CURRY 180 g - KROKUS
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5906732624604
Masa netto (g)
180
Masa brutto (kg)
0,310
Objętość brutto (ml)
368
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,31 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
cukinia (52 %), ciecierzyca (35 %), cebula, olej roślinny rzepakowy, sól, czosnek, pieprz czarny mielony, curry mielone (0,12 %), kolendra mielona.

OPIS
Nasza pasta z cukinii i ciecierzycy z curry może z powodzeniem rozszerzyć warzywną dietę. Jeśli nie rezygnujemy z wędlin na rzecz warzyw warto dodać ją do wszelkiego rodzaju mięs i wędlin.
Pastę produkujemy z cukinii parowanych w skórkach, więc smak i wartości odżywcze nie są wypłukiwane do wody. W połączeniu z ugotowaną ciecierzycą otrzymujemy przyjemną konsystencję. O smaku decydują przyprawy m.in. curry i czosnek. Warto podkreślić, że do naszej pasty nie dodaliśmy cukru.
Produkt sterylizowany. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 395 kJ/94 kcal
Tłuszcz: 4,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 9,6 g
w tym cukry: 2,4 g
Białko: 4,5 g
Sól: 0,85 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.