SKŁADNIKI
mięso
wieprzowe* 65%, wątroba wieprzowa* 12%, tłuszcz wieprzowy* 11%, woda, tkanka
łączna wieprzowa* 1,1%, sól (warzona i morska), przyprawy* w tym (pieprz*,
cebula*, gałka muszkatołowa*, liść laurowy*), mąka ryżowa* (* certyfikowany
składnik ekologiczny)
OPIS
Konserwa mięsna
podrobowa wieprzowa sterylizowana.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W
100 g
Wartość energetyczna: 1376 kJ / 333
kcal
Tłuszcz: 31 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12
g
Węglowodany: 0,6 g
w tym cukry: < 0,5
g
Białko: 13 g
Sól: 1,3 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2° do
+ 21°.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w
ciagu 48 godzin.