PEKTYNA JABŁKOWO - CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 150 g - BATOM (PRODUKT SEZONOWY)
PECTIN 150 g - BATOM
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5907709953376
Masa netto (g)
150
Masa brutto (kg)
0,152
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
12 szt
Masa brutto (kg)
0,15 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
pektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana 100 %.

OPIS
Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad, galaretek, konfitur, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów MLECZNYCH, napojów owocowych oraz ketchupów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody, dokładnie wymieszać. Gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, NASIONA SEZAMU.

UWAGA
Produkt sezonowy - dostępny od czerwca do września (włącznie).

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.