SKŁADNIKI
Soczewica czerwona 34,2 %, woda, mąka (ryżowa, gryczana), skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, cebula smażona 7 %, skrobia tapiokowa, olej rzepakowy, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar, imbir 0,7 %, sól, pieprz, błonniki roślinne.
OPIS
Produkt wegański. Nie zawiera konserwantów. Nie zawiera sztucznych barwników.
Zapakowany w atmosferze ochronnej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Garnek - gotować 3 minuty.
Patelnia - smażyć 4 minut
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 740 kJ/176 kcal
Tłuszcz: 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 35,6 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 5,1 g
Białko: 4,5 g
Sól: 0,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8ºC