SKŁADNIKI
ciasto: mąka PSZENNA*, woda, olej słonecznikowy*, drożdże* 1,9 %, sól morska, polewa: SER mozzarella* 21,8 % (MLEKO*, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej), sos pomidorowy* (przecier pomidorowy*, olej słonecznikowy*, cebula*, czosnek*, bazylia*, oregano*, pieprz czarny*), salami* 7,2 % (wieprzowina*, sól, cukier*, przyprawy* i zioła* (pieprz*, kolendra*, kminek*, imbir*, kardamon*, cebula*, buzdyganek naziemny*, czosnek*), przeciwutleniacze: kwas askorbinowy, ekstrakty z rozmarynu*, dym z drewna bukowego). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Pizza z salami i serem mozzarella.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozgrzej piekarnik do 220°C. Usuń całe opakowanie i umieść głęboko zamrożoną pizzę bezpośrednio na środku piekarnika, na ruszcie pieca (aby uzyskać chrupiącą skórkę) lub na rozgrzanej płycie do pieczenia (aby uzyskać miękkie ciasto) i piecz przez 10 do 12 minut w piekarniku bez termoobiegu (9 do 11 minut w piekarniku z termoobiegiem).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1047 kJ / 249 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,0 g
Węglowodany: 25 g
w tym cukry: 1,6 g
Błonnik; 1,4 g
Białko: 12 g
Sól: 1,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i gorczycę
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce (+2°C/+4°C): 1 dzień
Przechowywać w temperaturze -18°C do daty podanej na opakowaniu.
Raz rozmrożony nie zamrażać ponownie! Po rozmrożeniu spożyć w ciągu 24 godzin.