SKŁADNIKI
ekologiczne płatki amarantusowe 100 %.
OPIS
Ekologiczne płatki amarantusowe uzyskuje się z gniecionych ziaren amarantusa. Płatki amarantusowe to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 3 minuty od czasu do czasu mieszając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna 1544 kJ/367 kcal
Tłuszcz 6,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,9 g
Węglowodany 56 g
w tym cukry 1,6 g
Błonnik 12 g
Białko 15 g
Sól 0,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.