SKŁADNIKI
ekologiczne płatki gryczane 100 %.
OPIS
Ekologiczne płatki gryczane powstają z gniecionych ziaren gryki. Można je spożywać samodzielnie lub z innymi płatkami.
Polecamy jako dodatek do potraw mięsnych, zup, a także do musli i deserów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na małym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1509 kJ/357 kcal
Tłuszcz 2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 68 g
w tym cukry 0,1 g
Błonnik 7,5 g
Białko 11 g
Sól 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.