PŁATKI OWSIANE BEZGLUTENOWE BIO (POLSKA) 1 kg - BIO RAJ
ORGANIC GLUTEN-FREE OAT FLAKES 1 kg - BIO PLANET
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5907738156229
Masa netto (g)
Masa brutto (kg)
1,024
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
4 szt
Masa brutto (kg)
1,02 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
ekologiczne płatki OWSIANE (bez glutenu) 100 %.

OPIS
OWIES jest zbożem, które naturalnie nie zawiera glutenu, natomiast istnieje ryzyko jego zanieczyszczenia zbożami glutenowymi na etapie uprawy, zbioru, przetwarzania lub konfekcjonowania.
Z tego powodu osoby z nietolerancją glutenu powinny wybierać produkty z owsa, które znakowane są jako bezglutenowe. OWIES bezglutenowy jest uprawiany, przetwarzany i zapakowany w sposób wykluczający ryzyko zanieczyszczenia zbożami glutenowymi. Zawartość glutenu w owsie i produktach owsianych bezglutenowych nie może przekraczać 20 mg/kg.

Ekologiczne płatki OWSIANE bezglutenowe to doskonała propozycja na śniadanie. Świetnie sprawdzą się w owsiance, smoothie, jogurcie, wypiekach czy jako składnik kruszonki i chleba.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
Źródło białka.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.  

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1561 kJ/371 kcal
Tłuszcz 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
Węglowodany 60 g
w tym cukry 0,8 g
Błonnik 9,7 g
Białko 13 g
Sól 0,01 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT (marka): BIO RAJ (100 % z Polski)
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Polska
Kategorie: Śniadaniowe \ płatki

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.