SKŁADNIKI
ekologiczny popcorn (ziarno kukurydzy) 100 %.
OPIS
Ekologiczny popcorn to wyśmienita przekąska dla całej rodziny.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
w celu uprażenia ziaren należy rozgrzać w rondlu olej roślinny (do smażenia), wrzucić kilka ziaren kukurydzy, przykryć pokrywką. Popcorn jest gotowy do spożycia po ustaniu charakterystycznego "strzelania". Gotowy można polać roztopionym masłem i posolić. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły, zaraz po uprażeniu.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1714 kJ/406 kcal
Tłuszcz 4,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 75 g
w tym cukry 0,9 g
Błonnik 13 g
Białko 11 g
Sól 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.