POWIDŁA ŚLIWKOWE BEZ DODATKU CUKRÓW 310 g - KROKUS
PLUM JAM WITH NO ADDED SUGARS 310 g - KROKUS
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5906732624383
Masa netto (g)
310
Masa brutto (kg)
0,495
Objętość brutto (ml)
608
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,5 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
śliwki węgierki.

OPIS
Sporządzono z 215 g owoców na 100 g produktu.
Produkcja powideł bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu powidła są gładkie. Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, powidła śliwkowe są lekko kwaskowate, o wyraźnym smaku węgierek.
Powidłami śliwkowymi bez dodatku cukru można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Piernik przełożony tymi powidłami zyskuje szlachetny winny smak. Powidła śliwkowe dobrze łączą się z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos mięs lub wytrawną zupę śliwkową.

Powidła śliwkowe bez dodatku cukru:
- zawiera naturalnie występuję cukry
- całe owoce przetarte ze skórką
- gładka, smarowna konsystencja

Produkt pasteryzowany.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 413 kJ/99 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 24 g
w tym cukry: 21 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.