SKŁADNIKI
ekologiczna quinoa biała (komosa ryżowa) 100 %. 
OPIS
Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
ziarno quinoa przepłukać na sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 15 min. Posolić pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 	1546 kJ/367 kcal
Tłuszcz 	6,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 	0,8 g
Węglowodany 	60 g
w tym cukry 	6,8 g
Błonnik 	7,2 g
Białko 	14 g
Sól 	0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.