SKŁADNIKI  
mąka kokosowa* (21 %), mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia z tapioki*, cukier kokosowy*, mąka gryczana*, len mielony*, proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winian potasu, węglan sodu)) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANA  
Do miski wbij 3 jajka i wymieszaj z 200 ml MLEKA i łyżką oleju. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj rózgą kuchenną. Odczekaj 5 minut - racuchy będą dzięki temu bardziej puszyste. Nagrzej patelnię, ale nie za mocno - racuchy z mąką kokosową nie lubią zbyt wysokiej temperatury. Ciasto nakładaj łyżką na suchą lub lekko natłuszczoną patelnię. Smaż ok. 2 minuty, aż pojawią się bąbelki i wtedy przerwóć na drugą stronę. Druga strona potrzebuje już tylko około minutę.  
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
Wartość energetyczna: 818 kJ / 195 kcal  
Tłuszcz: 6,6 g 
w tym kwasy tluszczowe nasycone: 2,5 g  
Węglowodany: 25 g 
w tym cukry: 8,3 g 
Błonnik: 2,9 g 
Białko: 7,7 g 
Sól: 0,32 g  
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA  
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.