SKŁADNIKI
ryż dziki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczny ryż dziki charakteryzuje się zbożowym smakiem i orzechowym aromatem. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak. Wyśmienicie nadaje się do dań egzotycznych i sałatek, doskonale komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 45 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1508 kJ / 356 kcal
Tłuszcz - 1,1 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 69 g,
w tym cukry - 2,5 g
Błonnik - 6,2 g
Białko - 15 g
Sól - 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.