SKŁADNIKI
ryż naturalny długoziarnisty*, ryż czerwony*, ryż dziki*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ryż przepłukać, dodać do wrzącej wody w stosunku 1:2 (na jedną porcję ryżu 2 porcje wody). Posolić. Gotować pod przykryciem 50-60 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1458 kJ/344 kcal
Tłuszcz - 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 74 g
w tym cukry - 1,6 g
Błonnik - 1,5 g
Białko - 8,3 g
Sól - 0,04 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY i SEZAM
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.