SKŁADNIKI 
MLEKO*, podpuszczka pochodzenia zwierzęcego (z żołądka cielęcego), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Parmezan może być produkowany wyłącznie w prowincjach Bolonia, Regio Emilia, Parma, Modena i Mantua. Nazywa się „Parmigiano“ po włosku. Parmezan to właściwie tylko skrót od „Grana parmigiano reggiano“.
Krojony parmezan dobrze komponuje się z daniami kuchni śródziemnomorskiej. Dodany do takich warzyw, jak szparagi, cukinia, bakłażan nadaje im wyjątkowy charakter. Dobrze komponuje się również na półmiskach z serami jako twardy SER połamany na kawałki. 
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
Wartość energetyczna 1671 kJ/402 kcal  
Tłuszcz: 29,7 g  
w tym kwasy nasycone: 19,8 g  
Węglowodany: 0 g  
w tym cukry: 0 g  
Białko: 23,4 g  
Sól: 1,6 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
Przechowywać w temperaturze od +2 do +4°C.